sculptra
Written by Sportvoeding.net

Alles wat je moet weten over de ‘Sculptra Butt Lift’

Met de toename van niet-invasieve opties om bijna elk gebied van je lichaam te behandelen, zijn er veel meer oplossingen die geen operatie vereisen. De “Sculptra Butt Lift”, een techniek die een langdurige dermale filler off-label gebruikt (wat betekent dat het wordt gebruikt voor een ander doel dan waarvoor het is goedgekeurd door de FDA), kan je achterwerk een vollere uitstraling geven. Hier breken we alles af wat je moet weten over deze niet-invasieve injecteerbare behandeling voor je billen.

Wat is een “Sculptra Butt Lift”?

“Voor patiënten die een beetje projectie nodig hebben of geen kandidaat zijn voor een operatie vanwege persoonlijke voorkeur of medische redenen, bieden wij Sculptra aan, een injectie die de collageen in de loop van de tijd opbouwt,” legt plastisch chirurg German Newall, MD uit Houston, TX, uit. “Dit geeft echter niet dezelfde resultaten als een Braziliaanse billift zou geven.”

Sculptra, of poly-l-lactisch zuur (PLLA), is een dermale filler die wordt gebruikt voor huid- en zacht weefselaugmentatie – PLLA stimuleert de eigen collageenproductie van het lichaam – die kan worden gebruikt voor volumerestauratie en huidverjonging. “Momenteel is de enige door de FDA goedgekeurde indicatie voor Sculptra in het gezicht,” zegt dermatoloog Hooman Khorasani, MD, uit New York. “In de afgelopen jaren is een off-label toepassing voor gebruik in de billen onderzocht met goede resultaten.”

Wat houdt de procedure in?

Eerst wordt er topische lidocaïne aangebracht op het gebied dat moet worden geïnjecteerd. Zodra de huid verdoofd is, wordt Sculptra ingespoten in de bovenste bil met zeer kleine naalden. “Afhankelijk van het gewenste niveau van augmentatie, hebben de meeste patiënten ongeveer drie behandelingen nodig, zes weken uit elkaar,” zegt dermatoloog Dr. Janet Allenby uit Delray Beach, FL. “Meestal gebruik ik tijdens elke sessie tot vier flacons tegelijk.” Hoewel resultaten al na zes weken na de behandelingen merkbaar kunnen zijn, wordt het optimale resultaat pas ongeveer zes maanden na de ingreep opgemerkt.

Wie is een ideale kandidaat voor een “Sculptra Butt Lift”?

Ideale patiënten zijn tussen de 25-45 jaar oud, dicht bij hun ideale lichaamsgewicht en willen het volume en de textuur van de billen verbeteren. Het duurt even voordat de resultaten zich ontwikkelen, dus het is niet voor iedereen die op zoek is naar een snelle oplossing.

Wat is de hersteltijd? Hoe lang duren de resultaten?

Er is minimaal hersteltijd – je kunt wat blauwe plekken hebben op de injectieplaats die 7-10 dagen kunnen duren, maar dat is het dan. Andere zeldzame complicaties zijn het ontstaan van kleine knobbeltjes onder de huid, die door een arts moeten worden behandeld voor oplossing. Patiënten worden aangemoedigd om het gebied gedurende de eerste vijf dagen na de ingreep te masseren. “Bij injectie veroorzaakt Sculptra collageenvorming in een periode van drie weken tot drie maanden,” merkt Dr. Allenby op. “Het effect is meestal ongeveer een jaar duidelijk, maar kan tot twee jaar duren.”

Wat zijn de voordelen van een “Sculptra Butt Lift” ten opzichte van een chirurgische ingreep zoals een Braziliaanse billift?

Patiënten die een “Sculptra Butt Lift” willen, zijn degenen die geen tijd hebben voor de hersteltijd. Sommigen willen algemene anesthesie vermijden en willen niet de littekens die gepaard gaan met een operatie. Ook zijn sommige patiënten misschien geen goede kandidaten voor het vettransplantatiegedeelte van een chirurgische bilift, omdat ze mogelijk niet genoeg vet hebben voor de ingreep. “Soms kan een vettransplantatie naar de billen patiënten er te zwaar of onnatuurlijk uit laten zien,” voegt Dr. Allenby toe. “Het is zeker meer een natuurlijke uitstraling, maar het is niet voor iedereen die de voorkeur geeft aan overdreven resultaten.”

Bron: xavierclinics.nl

tips-implementeren-paleo-eiwitpoeders-dagelijkse-dieet
Written by Sportvoeding.net

Tips voor het implementeren van Paleo eiwitpoeders in je dagelijkse dieet

Paleo proteïne poeders zijn een uitstekende manier om meer eiwitrijke maaltijden aan je dag toe te voegen. Ze bieden een handige manier om de dagelijkse eiwitinname te verhogen en kunnen gemakkelijk op talloze creatieve manieren in maaltijden of snacks worden ingepast. Hier zijn wat handige tips om Paleo proteïne poeders naadloos toe te voegen aan het dagelijks leven!

Smoothies en shakes

Smoothies en shakes zijn een van de makkelijkste manieren om paleo proteïnepoeders in je dagelijkse voedingsregime op te nemen en bieden heerlijke voedzame drankjes! Combineer gewoon een lepel met je fruit, groenten, noten, melk of water en mix voor een gemakkelijk toegankelijke voedingsdrank die geweldig smaakt en je lichaam geeft wat het nodig heeft!

Gezonde desserts

Gebruik paleo eiwitpoeders om lekkere en gezondheidsbevorderende toetjes te maken! Strooi gewoon een snufje in zelfgemaakte energierepen, bliss balls of havermoutkoekjes voor een extra eiwitboost!

Ontbijtgranen en pap

Strooi wat paleo proteïnepoeder over je ontbijtgranen, havermout of chiazaadpudding om zowel de heerlijke smaak als een extra dosis energie toe te voegen voor een energieke start van de dag. Dit geeft niet alleen je ochtendmaaltijden een energievolle kickstart, maar geeft ook een extra voedende boost!

Gebak en bakken

Door een deel van het meel in je gebak en bakrecepten te vervangen door paleo proteïnepoeder verhoog je niet alleen de eiwitinname, maar creëer je ook luchtige texturen met volle smaken die leven in de brouwerij brengen!

Hartige recepten

Ga verder dan zoete toepassingen van paleo proteïne poeder door het op te nemen in hartige toepassingen zoals soep, stoofpot of zelfgemaakte hamburgers om de eiwitinname te verhogen en tegelijkertijd een subtiele smaak toe te voegen. Dit verhoogt zowel de voedingswaarde als de smaak!

Aanvulling op je gezonde levensstijl

Paleo proteïnepoeder moet worden geconsumeerd volgens de aanbevolen doseringen en worden gebruikt met verschillende recepten om het juiste gebruik en de juiste balans te vinden. Paleo poeders zouden alleen een aanvulling moeten zijn op een gezonde levensstijl en een gezond dieet en zouden nooit een van beide helemaal moeten vervangen.

Bestel paleo proteïnepoeders

Paleopowders.com biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan paleo proteïnepoeders die zijn ontworpen om aan al je voedings- en smaakvoorkeuren te voldoen, met verschillende smaken en eiwitbronnen die je maaltijden en snacks naar nieuwe hoogten van heerlijkheid zullen tillen.

Begin nu met het toevoegen van Paleo proteïne poeders aan je dagelijkse dieet om te profiteren van een verhoogde eiwitconsumptie voor een verbeterd spierherstel, energie en algeheel welzijn. 

Written by Sportvoeding.net

De voordelen van het inhuren van een personal trainer

Het Je denkt misschien dat personal training een noodzaak is, en dat iedereen die geen trainer heeft gek is. Of je kunt denken dat personal training een complete geldverspilling is, en dat iedereen die wel een trainer heeft gek is. In deze blog bekijken we personal training door beide lenzen en bespreken we enkele voor- en nadelen van het inhuren van een personal trainer.

Voordelen van het inhuren van een personal trainer

1. Een personal trainer kan naar je lichamelijke conditie kijken en een trainingsplan schrijven dat je helpt je specifieke fysieke fitnessdoelen te bereiken. Als je bijvoorbeeld al jaren gestaag traint, maar je hebt nog maar weinig spierontwikkeling gezien, dan kan een personal trainer je helpen je training aan te passen aan je fitnessniveau en je lichaamstype, en er zo voor zorgen dat de kracht van je biceps (of je triceps of je gluteus maximus of alle spieren in je hele lichaam) gezien wordt door iedereen die je kent. Het inhuren van een personal trainer kan je helpen blessures te verwerken door te zorgen voor een training die je hartslag omhoog krijgt maar de schade niet verergert. Een personal trainer kan je helpen gewicht te verliezen, spierdefinitie te ontwikkelen, of je BMI te verlagen. Vaak kan een personal trainer je helpen dit alles en meer te doen.

2. Een personal trainer kijkt toe hoe je oefent en kan ervoor zorgen dat je de juiste vorm gebruikt. We denken allemaal graag dat we de juiste vorm gebruiken, terwijl we in werkelijkheid gewoon niet naar onszelf kunnen kijken als iemand anders oefent. Een verkeerde vorm kan leiden tot, in het beste geval, een gebrek aan resultaat, en in het ergste geval tot zeer ernstige blessures. Een van de belangrijkste voordelen van een personal trainer die vlak naast je staat.

3. Verantwoording afleggen. De moderne levensstijl is werkelijk druk en biedt onbeperkte mogelijkheden om te werken, en onbeperkte mogelijkheden om je te vermaken. Deze twee extreme tijdvreters worden vaak in het leven gepamperd en er blijft weinig tijd over om de dingen te doen die ons leven daadwerkelijk kunnen verbeteren, zoals sporten. Door een personal trainer in te huren, huur je iemand in die gepassioneerd is over je fysieke welzijn. Met deze persoon zul je afspraken maken; de meesten van ons zullen zich eerder aan een afspraak met een personal trainer houden dan dat we in ons eentje sporten.

Nadelen van het inhuren van een personal trainer

1. Wat kost een personal trainer? Personal trainers zijn vaak duur, meestal vanaf 1/minuut. Drie sessies van 45 minuten per week kunnen betekenen dat je 540 per maand uitgeeft. Als je je kunt inzetten om het grootste deel van de week zelf te trainen, kan één sessie per week voldoende zijn, maar als je een personal trainer gaat betalen, kun je hem net zo goed zijn werk laten doen, wat betekent dat je hem veel van je tijd en veel van je geld laat innemen. Je zou dit punt op een andere manier kunnen bekijken: als iets geld kost, wordt dat ding waardevoller. Dan zorgen de personal trainer kosten misschien voor meer verantwoording.

2. Zijn ze gecertificeerd? Sommige sportscholen hebben hun trainerscertificeringen in het leven geroepen, die al dan niet voldoen aan staats- en federale trainerscertificeringen. Elke trainer moet je details kunnen vertellen over hun certificering en bewijzen dat die actueel is. Het vinden van de antwoorden is gewoon een kwestie van een beetje onderzoek van jouw kant, maar je moet het onderzoek wel doen.

3. Voedsel neemt vaak een groot deel van de weg naar het bereiken van je fitnessdoelen in beslag. Misschien ken je de voedselpiramide, en eet je zelfs biologisch, maar er is veel meer informatie beschikbaar over voeding en calorieën die je kunnen helpen je trainingen te verbeteren. Een personal trainer kan je niet adviseren over voedingszaken, tenzij hij ook een gecertificeerd voedingsdeskundige is. Om er zeker van te zijn dat je het maximale uit je personal trainer haalt, vraag je om een certificering van een voedingsdeskundige.

4. Online alternatieven. Als je in staat en bereid bent om je in te zetten voor het sporten, zou je gebruik kunnen maken van een van de miljoenen online beschikbare at-home workouts, waardoor een personal trainer voor jouw leven overbodig wordt. YouTube wemelt van de gratis workout video’s, en er zijn tegenwoordig ook verschillende goedkope workout generatoren met een abonnement online.

Welke kant van het trainingsconflict je ook kiest, vind fitnessmotivatie om je op het goede spoor te houden en gezond te leven.

Hoe te communiceren met je persoonlijke trainer

Een goede communicatie met je personal trainer is noodzakelijk om de beste resultaten te bereiken. Hier volgen wat extra tips voor je:

1. Fitness Trainers zijn ook mensen (ook al lijken ze op Griekse goden)! Als je persoonlijke training krijgt, bedenk dan dat zelfs je trainer een normaal mens is die misschien heeft moeten worstelen om het fitnessniveau te bereiken waarop hij/zij nu zit. Niemand wordt perfect fit geboren. We moeten er allemaal naar toe blijven werken. Je trainer kan dus op een hoger niveau zitten dan jij, maar dat betekent niet dat hij/zij niet weet hoe het is om op jouw niveau te zitten.

2. Verschillende benaderingen gebruiken bij Personal Training. Trainers werken met een verscheidenheid aan mensen en ze weten dat iedereen een andere aanpak nodig heeft. Sommige mensen worden graag voortdurend aangemoedigd. Ze vinden het fijn om te horen: “je kunt het”. Dat houdt ze op de been. Het maakt ze enthousiast. Anderen daarentegen houden ervan zich te verdiepen in het “waarom” van de dingen. Ze willen niet alleen te horen krijgen dat ze het kunnen. Ze willen weten waarom ze het moeten doen. Als dit jou beschrijft, stel je trainer dan gerust zoveel vragen als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld vragen: “welke spieren werkt dit?” of “hoe gaat dit me helpen in mijn dagelijks leven?”.

3. Communiceer je doelen aan je trainer. Als je belangrijkste doel is om af te vallen, is het belangrijk om je personal trainer dit te vertellen voordat je begint. Als je doel is om spierspanning te ontwikkelen, voel je dan vrij om dit ook te communiceren. Iedereen heeft andere doelen. Sommige mensen willen misschien om gezondheidsredenen hun mobiliteit en algemene niveau van lichamelijke activiteit verhogen. Anderen proberen misschien hun hoge bloeddruk onder controle te krijgen. En sommigen willen er gewoon goed uitzien voor hun trouwdag. In elk geval is communicatie de sleutel. Als je personal trainer niet weet wat je wilt, zal hij/zij je dat ook niet kunnen geven.

4. Op je gemak zijn bij je trainer. Het is ook belangrijk dat je je op je gemak voelt bij de persoon met wie je werkt. Als je een vrouw bent die liever met een vrouwelijke personal trainer werkt, moet je dat zeggen in plaats van sessies met een mannelijke trainer te ondergaan. Het kan ook voorkomen dat je trainer je gewichten laat doen die te zwaar voor je zijn vanwege een eerdere blessure, dan moet je hem dat vertellen. Voel je je meer op gemak bij de ene fitness professional dan bij de andere, werk dan met de trainer waar je een goed gevoel van krijgt .

5. Langzaam beginnen versus snel gaan. Een ding dat mensen vaak afschrikt als ze beginnen met personal training is te snel gaan. Je kent je niveau van fysieke fitheid omdat je hebt bijgehouden hoeveel oefeningen je de afgelopen maanden of jaren hebt gedaan. Je moet je niveau doorgeven aan je personal trainer en hem laten weten hoe snel je je fitnessniveau wilt verhogen. Als je binnen 3-6 maanden dat perfect gebeeldhouwde lichaam wilt, en je vindt het niet erg om rigoureuze trainingen te doen, hoe pijnlijk die je daarna ook achterlaten, laat je trainer dan weten hoe je je voelt. Aan de andere kant, als je het rustig aan wilt doen en je gezondheid op de lange termijn wilt verbeteren, laat dat dan ook aan je trainer weten. Als een oefening je pijn veroorzaakt in plaats van gemak, stop er dan onmiddellijk mee. Op een andere pagina kan je nog meer te weten komen over personal training.

sportdag organiseren
Written by Sportvoeding.net

Sportdag organiseren met deze tips!

Tijdens de wat warmere dagen is het erg leuk om een sportdag te organiseren. Vooral wanneer je kinderen hebt, is het leuk om voor hen een zo leuk mogelijke dag te organiseren. Wanneer je een sportdag wilt organiseren zijn er een aantal zaken van groot belang. Allereerst is het belangrijk dat je in kaart brengt wie er allemaal komt. Daarna zijn er een aantal andere zaken die een bepalende rol spelen in hoe leuk de dag uiteindelijk wordt.

Zorg voor voldoende verschillende activiteiten

Als je een sportdag wilt organiseren voor kinderen, dan is het van belang dat je zorgt voor voldoende activiteiten. Kinderen raken namelijk nogal snel verveeld en het laatste waar je op zit te wachten, is dat ze zich na verloop van tijd gaan vervelen. Het hoeven overigens niet hele spectaculaire spelletjes te zijn.

Zorg er wel voor dat je altijd iets achter de hand hebt. Als het later namelijk blijkt dat de hele groep een bepaalde sport niet leuk vindt, dan is het prettig om dan over te kunnen stappen naar een andere sport. Wissel in dat geval niet te snel van sport. Als je gelijk toegeeft, dan kan het zijn dat de kinderen de andere spelletjes ook niet meer leuk vinden.

Koop een trampoline!

Als je een sportdag wilt organiseren met veel variatie, dan kun je ervoor kiezen om een trampoline aan te schaffen. Een trampoline kan voor diverse intensieve spelletjes worden gebruikt. Het leuke van een trampoline is dat je zelf nauwelijks na hoeft te denken over welke spelletjes er gedaan kunnen worden. De kinderen weten in de meeste gevallen namelijk wel wat leuke spelletjes zijn.

Als je een trampoline wilt kopen voor een sportdag, dan kun je het beste een Salta trampoline op trampolineland.nl kopen. Zij hebben namelijk een uitgebreid assortiment waardoor je altijd wel de geschikte trampoline weet te vinden.

Written by Sportvoeding.net

Tips om te sporten met incontinentieproblemen

Heb jij veel last van ongewild verlies van urine, alleen wil je wel sporten en bewegen? Met incontinentieproblemen zal je vast minder naar buiten gaan en wordt er voor je gevoel een groot stuk aan vrijheid van je afgenomen. Gelukkig hoeft dit niet! Hier zijn een aantal tips waarmee je nog kunt sporten en je voor je gevoel je vrijheid terug krijgt in je leven.

Tips bij verschillende soorten incontinentieproblemen

– Inspanningsincontinentie
Dit is wel de belangrijkste, de inspanningsincontinentie. Dit zijn problemen zoals ongewild urineverlies tijdens het bewegen, hoesten, rennen en tillen. Deze vorm van een incontinentie wordt veroorzaakt door de verslapte bekkenbodemspieren of door een zwakke blaashals. Om deze reden komt er urine vrij en door de zwakte komt er geen ondersteuning van de spieren. Hoe kan je dit tegenhouden bij inspanning? Er kunnen verschillende dingen helpen tegen de inspanningsincontinentie. Zo kunnen bekkenbodemoefeningen helpen, hierdoor worden de bekken sterker, wat zorgt voor minder urineverlies. Er zijn ook diverse geneesmiddelen die kunnen helpen, of een lichte operatie. Er zijn ook verschillende sites voor extra informatie. Incontinentie tips op Depend.nl kunnen een goede aanvulling zijn.
– Urge-incontinentie
Bij de urge-incontinentie lukt het niet de plas op te houden wanneer je aanvoelt dat je naar de wc moet. Als je in een lift staat bijvoorbeeld en je de drang krijgt om te plassen, zal de urine direct vrijkomen. De reden voor deze incontinentie kan zowel psychisch zijn als van lichamelijke redenen. Om deze problemen op te lossen kan je zowel geneesmiddelen gebruiken of gebruik maken van blaas straling.
– Druppelincontinentie
Deze vorm van incontinentie komt veel voor bij het mannelijk geslacht. Aan de naam te lezen, komen er constant druppels urine vrij. Dit kan komen doordat de sluitspier niet goed werkt of doordat de prostaat te groot is. Een manier om dit te verbeteren is door oefeningen te doen en je bekkenbodemspieren te versterken. Anders zou een prostaatoperatie een goede optie zijn.

tafeltennis
Written by Sportvoeding.net

Deze voedingssupplementen zijn geschikt voor professionele tafeltennissters

Ben jij helemaal gek van de sport tafeltennis en wil je het kunnen op professioneel niveau? Tafeltennis is een hele competitieve sport waarbij je met een batje de pingpongbal naar de andere kant van de tafel slaat en zo terug! Dit gaat op heel snel tempo en is een echte strijd op hoog niveau. Dit kan daardoor ook veel van je lichaam vergen. Voedingssupplementen kunnen dan een goede optie zijn, maar welke zijn geschikt?

Verschillende supplementen en spullen halen

Er zijn veel verschillende spullen te koop rondom tafeltennis, alleen wat is een goed voedingssupplement? Het is goed om als eerste uit te zoeken welke voedingssupplementen goed voor jou werken en jij fijn vindt om te gebruiken. Dan heb je eigenlijk al je antwoord! Als jij heel veel tafeltennist en deze supplementen werken het beste voor jou, dan zijn dit de geschikte voedingssupplementen voor jou als tafeltennisser. Dit kan bijvoorbeeld extra vitamine D of vitamine C zijn, maar magnesium kan ook een erg goede optie zijn. Hier heb je vaak ongemerkt een behoorlijk tekort van.
Naast voedingssupplementen heb je af en toe ook nieuwe spullen nodig. Denk hierbij aan nieuwe pingpongballen (die raak je snel kwijt of zijn snel stuk), nieuwe batjes, een nieuw net voor op de tafel of een nieuwe tafel. Dit kan ook veel energie schelen. Als jij iedere keer je balletje goed moet duwen kost dit je ook telkens energie. Bovendien moet je tafel ook op de goede hoogte staan. Je wilt immers geen rugklachten krijgen. De voedingssupplementen kunnen de pijn wel iets verminderen, maar als je echt op hoog niveau speelt zullen de supplementen niet genoeg zijn. Een nieuwe pingpongtafel kopen op tafeltennisland.nl kan dan een goede optie zijn. Deze pingpongtafels kunnen voor binnen of buiten zijn. Dat is natuurlijk ideaal zo kun je precies een tafel uitzoeken die past bij jouw wensen en eisen.

sport sportdag organiseren
Written by Sportvoeding.net

Sportdag organiseren met deze tips

Als je op een school werkt, heb je meer taken dan alleen het verzorgen van lessen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om mee te werken bij het organiseren van een sportdag. Dat kan erg leuk zijn, zowel voor de kinderen als voor jou. Het is handig om rekening te houden met deze tips als je een sportdag gaat organiseren.

Houd het leuk!

Dit is het allerbelangrijkste van een sportdag. Het is immers de bedoeling dat kinderen het sporten leuk vinden. Daarom moet je dat ook altijd voorop stellen wanneer je bezig bent met het organiseren van een sportdag. Het is namelijk zo dat een sportdag bedoeld is om de kinderen plezier te laten hebben en ze op die manier kennis te laten maken met sporten die zij nog niet kennen. Naast de normale sporten kan het ook een goed idee zijn om een aantal echt leuke dingen te bedenken voor de kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een springkussen bestellen zodat de kinderen hier af en toe op kunnen spelen wanneer zij niet aan het sporten zijn. Dit zullen zij erg leuk vinden.

Zorg voor genoeg eten en drinken

Een sportdag duurt meestal de hele dag. Daarom is het van belang dat de kinderen tussendoor iets te eten en iets te drinken krijgen. Het is slim om ervoor te zorgen dat er genoeg te eten en te drinken is zodat er geen kinderen zijn die honger of dorst krijgen. Als je de kinderen eten geeft is het natuurlijk wel van belang dat het eten wat ze krijgen gezond is. Dat komt doordat je bij een sportdag extra goed het goede voorbeeld moet geven. Dit geldt zowel voor de sporten als voor het eten en het drinken wat ze krijgen. Een sportdag is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met nieuwe sporten.

sport-sportsupplementen
Written by Sportvoeding.net

Sportsupplementen voor betere prestaties

Er zijn heel veel sportsupplementen verkrijgbaar die een bijdrage leveren aan betere prestaties. Sommige zijn direct debet aan betere prestaties, andere zijn weer indirect goed voor sportprestaties. Bijvoorbeeld probiotica die bijdraagt aan een betere darmflora en een betere weerstand waardoor je minder snel ziek wordt. Wel zo belangrijk als je veel traint in wind en weer. Vlak voor het moment ziek worden is dan ook het laatste wat je wilt. Graag meer weten over probiotica? Neem dan eens een kijkje op Orthokliniek.com waar veel informatie te vinden is over een groot aanbod supplementen. 

Visolie voor indirecte werking

Visolie brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Het is goed voor je hart, instandhouding van een normale bloeddruk, ondersteuning van de ogen en goed voor de hersenen. De omega 3 vetzuren DHA en EPA die visolie bevatten zijn goed voor ons. De EPA en DHA vindt je dan ook voornamelijk terug in vis, schelp- en schaaldieren (vandaar de benaming visolie). Voor de beste visolie moet je dus een hoge EPA en DHA hebben. Graag meer informatie over visolie? Bekijk dan eens het aanbod visolie op orthokliniek.com waar meer deskundige informatie is te lezen.

Directe afslankmiddelen

Het is goed om te weten dat deze middelen in combinatie met gezond eten en veel beweging gebruikt moet worden. Bij Orthokliniek.com hebben ze ook een groot aanbod afslankmiddelen en zelf een compleet BIO HCG afslankprogramma. Liever toch los directe afslankmiddelen aanschaffen? Kies dan voor NTM Fytoslim 2.0 tabletten, Lipidplex Vetblokker tabletten, NOW Glucomannan capsules, PEM Cooking Spray of de Bonusan Fatburner. Verdiep je goed in deze afslankmiddelen en bekijk welke het beste past bij jouw. Er zijn namelijk ook veel slechte en niet werkende afslankmiddelen in de markt. Er zijn zelfs middelen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Verdiep je dus goed in je gewenste afslankmiddel. Graag afslankmiddelen van hoge kwaliteit en deskundige informatie? Kijk dan eens op orthokliniek.com. Een website waar veel informatie te vinden is.

creatine-nodig
Written by Sportvoeding.net

Heb ik daadwerkelijk creatine nodig?

We begrijpen deze vraag maar al te goed. In deze tijd zijn er tientallen, al niet honderden verschillende soorten voedingssupplementen die allerlei wonderbaarlijke effecten beloven. De producenten en andere belanghebbende zullen je allemaal vertellen dat je het voedingssupplement daadwerkelijk nodig hebt om bepaalde resultaten te halen. In de werkelijkheid ligt dit heel anders. Zelfs zonder supplementen kan je optimale resultaten halen. Zoals je waarschijnlijk wel vaker gelezen of gehoord hebt, zijn je voeding, training en rust de belangrijkste factoren voor het opbouwen van spiermassa en kracht.

Wat is creatine?

Nu is creatine niet te vergelijken met de meeste voedingssupplementen die we kennen. Het is namelijk het meest onderzochte supplement dat sterk onderbouwd wordt door de wetenschap. Het is een substantie die zich bevindt in de spiercellen en helpen met het produceren van energie. Creatine wordt door het lichaam zelf aangemaakt, maar kan ook uit voeding en supplementen gehaald worden.
Suppletie in creatine is erg populair, met name onder gewichtheffers en krachttrainers. Het helpt namelijk bij het vergroten van spiergroei, kracht en uithoudingsvermogen.
Creatine wordt in je spieren opgeslagen in een vorm genaamd phosphocreatine. Deze waardes kunnen verhoogd worden door een creatine supplement te nemen. Dit helpt uiteindelijk bij het producten van een molecule genaamd “ATP”, ook wel naar gerefereerd als een “hoge-energie molecule”.

Wat is het nut van creatine?

Zoals we net al benoemde, creatine verhoogd de ATP waarde in de spieren. Dit betekent dus dat je meer energie en kracht hebt, wat resulteert in betere workouts. Daarnaast zijn er ook verschillende onderzoeken die een verhoging in hormonen onderbouwen bij het nemen van creatine. Het verlaagd ook nog eens de kans op spierafbraak en spierafname.
Creatine verhoogd niet alleen de phosphocreatine waardes in je spieren, 5% van deze waarde bevind zich in de hersenen. Hierdoor zitten er ook een aantal gezondheidsvoordelen verbonden aan creatine, het verkleint bijvoorbeeld de kans op neurologische ziektes.

Zijn er bijwerkingen?

Angst op eventuele bijwerkingen is voor sommige een reden om geen creatine te nemen. Echter is het zo dat verschillende onderzoeken uitwijzen dat suppletie in creatine geen negatieve bijwerkingen geeft. Andere fabels dat creatine schadelijk zou kunnen zijn voor lever en nieren is ook ontkracht door wetenschappelijk onderzoek. Heb je al bestaande nier- en /of leverklachten, dan is het wel aan te raden eerst contact met een arts te hebben voordat je creatine gaat innemen.

Soorten creatine

Er zijn verschillende soorten creatine, de bekendste en meest gebruikte soort is creatine monohydraat. Creatine monohydraat wordt het sterkst onderbouwd door de wetenschap en is daardoor ook de creatine die wij aanraden. Er zijn wel kwaliteitsverschillen in verschillende creatine monohydraat supplementen, niet elk creatine supplement is hetzelfde.
Wil je verzekert zijn van een kwalitatief creatine supplement? Kijk dan naar creatine supplementen die de naam “Creapure” dragen. Deze leverancier heeft de creatine grondig laten testen door onafhankelijke partijen en is extreem zuiver. Het creatinegehalte van Creapure creatinepoeder is 99,99%, veel zuiverder kan dus niet.
Er zijn verschillende onafhankelijke partijen die creatine supplementen getest en vergeleken hebben. Ben je er nog niet zeker van welke creatine supplement je wilt gaan gebruiken, kijk dan altijd even naar wat de experts zeggen. Bekijk ook zeker onze top 3 creatine supplementen. Verder vergelijken we hier ook verschillende creatine supplementen met elkaar op kwaliteit en prijs!

Hoeveel creatine moet ik nemen

De ideale dosering van creatine ligt tussen de 3 en 5 gram per dag. Vaak zie je of hoor je dingen over een laadfase die noodzakelijk zou moeten zijn bij het starten van creatine suppletie. In sommige gevallen kan dit de werking van creatine versnellen, maar dit is minimaal.
Mocht je toch graag eerst een laadfase willen doen, neem dan een week lang 15 tot 25 gram creatine per dag. Probeer het innemen van deze creatine te verspreiden over drie verschillende momenten gedurende de dag, zodat je het niet allemaal tegelijk hoeft te nemen. Na deze 7 dagen kun je gewoon 3 tot 5 gram creatine nemen, meer dan 5 gram creatine heeft geen zin en zal via de urine het lichaam verlaten.

Op welk moment kan ik het beste creatine nemen?

Creatine verhoogd de energie molecule in de spieren en is daarom het meest effectief om voor, tijdens en na je training te nemen. Dit kan ervoor zorgen dat je net dat beetje extra energie en uithoudingsvermogen hebt, waardoor je workouts beter zullen zijn.

lekkere gezonde lunch bestellen
Written by Sportvoeding.net

Lekkere gezonde lunch bestellen

Zin om uitgebreid te lunchen? Bestel eens een lekkere gezonde lunch. Of je nu thuis aan het werk bent, met je familie of vrienden wilt lunchen of iets te vieren hebt, er is keuze uit een ruim assortiment. Na een voedzame lunch voel je weer meer energie en kan je de dag verder voortzetten. Je bestelt gemakkelijk, snel en lekker! 

Lunch bestellen

Vind je het lastig om iedere dag weer te bedenken wat voor lunch je gaat maken? Verwen jezelf dan eens met lekkere en gezonde belegde broodjes. Tijdens de lunch kan je gezellig bijkletsen met vrienden of collega’s. Je hebt keuze uit basic broodjes, zoals een broodje kaas of luxe broodjes, zoals een broodje carpaccio. Samen lunchen is niet alleen gezellig, het is ook het moment om de dag door te nemen. Of je nu gaat voor vis, vlees, kaas of dieetwensen hebt zoals vegetarisch, vegan of glutenvrij, Lunch.nl heeft een breed aanbod aan belegde broodjes.

Vegan lunch

Heb je de voorkeur voor een vegan lunch? Ga dan voor het broodje vegan! Dit broodje is belegd met hummus, gegrilde paprika, rucola en walnoten. Dit broodje is niet alleen lekker, het vult de maag zodat je de middag weer goed kan voortzetten. Liever geen broodje? Je hebt ook keuze uit een vegan salade. Deze bestaat uit een mix van rucola en ijsbergsla, hummus, gegrilde groente, walnoten en tomaat. 

Thuis of op kantoor

Wanneer je thuis aan het werk bent, vergeet je nog wel eens om te lunchen. Het is belangrijk om even een momentje weg te lopen van je werk. Je presteert de rest van de dag beter en je hebt meer energie! Bestel heerlijke gezonde belegde broodjes voor thuis en neem even een moment voor jezelf. Ben je aan het werk op kantoor? Ook dan is lunchen belangrijk. Spreek met je collega’s een vaste tijd af om te lunchen. Je stimuleert elkaar om even rust te nemen en je hoofd leeg te maken. Klets gezellig bij en geniet van je gezonde belegde broodje! 

Lekkernij voor bij de koffie of thee?

Na de lunch is het ook belangrijk om even een kwartiertje koffie of theepauze te nemen. Bij koffie of thee hoort natuurlijk wat lekkers. Je hebt keuze uit heerlijke muffins, donuts, gebakjes en koeken. Hebben jij en je collega’s wat te vieren? Of ben je jarig? Met een traktatie box ben je gelijk klaar. Zet deze tijdens de koffiepauze erbij en je geniet met je collega’s van verschillende lekkernijen, makkelijk toch? 

Snel en verzorgd

Je kiest je locatie, kiest de lunch die je wilt en laat de lunch bezorgen op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Wist je dat de lunch zelfs al binnen één uur na bestellen bij jou op tafel kan staan? Samen met lokale cateraars zorgt Lunch.nl dat jouw lekkere gezonde lunch snel en verzorgd bezorgd wordt. Je kan de lunch ook inplannen voor een later moment. Elke week een moment plannen met je collega’s om lekker te lunchen? Het is mogelijk een wekelijks bezorgmoment te kiezen. Benieuwd naar lekkere gezonde lunch bij jou in de buurt? Bekijk lekkere broodjes in Papendrecht of kies een andere stad. 

1 2 3 7