visolie-supplementen
Written by Sportvoeding.net

5 redenen waarom wij visolie supplementen aanraden

De populariteit van visolie supplementen stijgt met de dag, en dat is niet zonder reden: doordat in visolie omega 3 vetten zitten, heeft het vele gezondheidsvoordelen. We raden visolie supplementen vooral aan door de bescherming tegen hart-en vaatziekten en het voordeel van gebruik tijdens het afvallen. In deze blog behandelen we de voordelen van visolie supplementen!

De voordelen van visolie supplementen

Er is nog geen grootschalig onderzoek gedaan naar visolie supplementen, maar toch kunnen we zeggen dat visolie supplementen vele voordelen hebben voor je gezondheid. Dit komt vooral door het feit dat visolie omega 3 vetten bevat. Dit zijn gezonde vetten die we in Nederland nog te weinig consumeren, terwijl ze juist gezonder zijn dan omega 6 vetten, die we juist teveel consumeren.
Hieronder kun je belangrijke voordelen van visolie/omega 3 vinden. We geven bij elk voordeel ook een korte uitleg.

  • Helpt tegen hart- en vaatziekten
  • Afvallen met visolie supplementen/li>
  • Ontstekingen verminderen
  • Goed voor je huid
  • Visolie supplementen voor je botten

Helpt tegen hart-en vaatziekten

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die meer vis eten een lagere kans hebben op hartziekten. Doordat visolie omega 3 bevat, geldt dit dus ook voor visolie supplementen. Aangezien hartziekten wereldwijd de grootste doodsoorzaak zijn [1], is het belang van visolie supplementen wel duidelijk.

Afvallen met visolie supplementen

Overgewicht is wereldwijd een groot probleem; wel 39% van de volwassenen hebben last van overgewicht! Daarvan heeft 13% obesitas. Voor velen is het dus zaak om af te vallen. Visolie supplementen zouden daar, in combinatie met een goede lifestyle en regelmatig trainen, bij kunnen helpen. [2]

Ontstekingen verminderen

Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens last gehad van een ontsteking, en hoewel je immuunsysteem het gebruikt tegen infecties en blessures, zijn langdurige ontstekingen erg gevaarlijk. Chronische ontstekingen zijn onder meer in verband gebracht met diabetes en hartziekten. Gelukkig hebben visolie supplementen sterke ontstekingsremmende werkingen, waardoor we ze zeker aanraden indien je hier last van hebt!

Goed voor je huid

Je huid is het belangrijkste orgaan in je lichaam en bevat veel omega 3 vetten. Veel mensen ondervinden last van huidproblemen/aandoeningen, vooral naarmate ze ouder worden. Doordat visolie omega 3 bevat, is het zeer goed voor je huid. We raden het dan ook zeker aan als je graag je huid wilt verbeteren.

Visolie supplementen voor je botten

Ook voor je botten zouden visolie supplementen voordeel kunnen bieden. Vooral op oudere leeftijd ondervindt men last van botpijn en problemen. Hoewel er andere supplementen zijn die erg belangrijk zijn voor de gezondheid van je botten, zoals calcium en vitamine D, hebben sommige onderzoeken ook vastgesteld dat visolie supplementen voordelig kunnen zijn, vooral omdat visolie omega 3 bevat.

Bronnen

[1] The top 10 causes of death, 24 May 2018, World Health Organization

[2] 1: Hill AM, Buckley JD, Murphy KJ, Howe PR. Combining fish-oil supplements with
regular aerobic exercise improves body composition and cardiovascular disease
risk factors. Am J Clin Nutr. 2007 May;85(5):1267-74. PubMed PMID: 17490962.