Sportvoeding Blog
Written by Sportvoeding.net

Afvallen met sportsupplementen?

Wil je graag gewicht verliezen dan moet je daar natuurlijk extra voor gaan bewegen. Ook is het natuurlijk van groot belang om je eetgewoontes zo in te delen dat je sneller zult afvallen. Toch is het voor veel mensen erg lastig om af te vallen zonder een beetje extra hulp. Voor de een is dit hulp van een sportbuddy, voor de ander een personal trainer en voor de ander een diëtist of voedingsdeskundige.

Afvallen kan met een beetje hulp al een stuk gemakkelijk worden en je helpen om jouw doel te behalen. Om je nog iets meer hulp te bieden leggen we je hieronder uit hoe je afvallen nog iets makkelijker kunt maken door te gaan afvallen met behulp van sportvoeding.

Sportsupplementen, verschillende soorten

Sportsupplementen, daar zijn er zo enorm veel soorten en maten van dat je er duizelig van kan worden, en terecht, het is voor de leek bijna niet meer mogelijk om de juiste supplementen voor de beste prijs aan te schaffen door het overaanbod van verschillende soorten sportsupplementen / sportvoeding. Wil je afvallen dan zijn er een paar soorten sportvoeding die je het beste kunnen helpen, althans dat vinden wij. Ten eerste zijn dat eiwitten, en ten tweede is dat creatine. We leggen hieronder graag uit wat deze twee soorten sportsupplementen voor je kunnen betekenen.

Afvallen met eiwitten

Eiwitten zijn voor iedereen wel een bekend hulpmiddel om het lichaam te ondersteunen bij sporten. Zijn eiwitten echter wel nuttig als je wil afvallen? Veel mensen gebruiken eiwitshakes als ondersteuning voor krachttraining het kweken van spiermassa. Afvallen met eiwitshakes kent twee kanten:

1) Met meer spiermassa zal je sneller afvallen aangezien je meer energie zal verbranden met dezelfde bewegingen. Grotere spieren kosten meer energie op dezelfde beweging uit te oefenen.

2) Daarnaast helpen eiwitten je spieren te herstellen. Of dit nou van een krachttraining is of van een hardloopsessie maakt geen verschil. Je herstelt sneller met het gebruik van eiwitten waardoor afvallen gemakkelijker zal zijn aangezien je met sneller herstel vaker kunt gaan trainen. Sneller herstel betekent, minder spierpijn tot géén spierpijn bij de eerstvolgende hardloopsessie. Vaker hardlopen zonder spierpijn te krijgen staat garant voor een positieve ontwikkeling in het afvalproces. En hoe zit het dan met creatine?

Creatine voor duursporters

Creatine wordt vooral gebruikt door duursporters, creatine is erop gericht om duursporters te helpen betere prestaties te leveren en daarbij helpt het erg goed. Helaas is er wel een nadeel aan creatine namelijk dat je lichaam in sommige gevallen wat vocht kan gaan vasthouden en vocht staat natuurlijk ook voor gewicht. Creatine zal je helpen om betere prestatie te leveren, je conditie sneller op te schroeven, maar houdt dus ook meer vocht vast. Let je alleen op het weegschaal resultaat dan zijn eiwitten de eerste keuze. Creatine is echter een prima middel om op lange termijn af te vallen. Wanneer je stopt met creatine zal je het vastgehouden vocht gemakkelijk weer verliezen.

Tot slot

Wil je afvallen dan raden we je aan om sportsupplementen te gebruiken waarvan eiwitten en creatine goede opties zijn. Laatste tip, goedkoop = duurkoop. Ga je voor de allergoedkoopste producten dan zal hier bijvoorbeeld ook minder werkzame eiwitten in zitten en meer ongezonde vetten.

Een voorbeeld van hoge kwaliteit sportsupplementen zijn de supplementen van Muscle Concepts. Muscle Concepts gebruikt zo min mogelijk slechte toevoegingen en produceert zo clean mogelijk. Wel aan te raden om hier eens een kijkje te nemen.

Naast sportsupplementen zijn er ook voedingssupplementen die kunnen helpen bij afvallen. Denk hierbij aan: omega 3 visolie, chlorella poeder, chlorella tabletten e.a. Hierover later meer!