Written by Sportvoeding.net

Afvallen met witvis

De zomer is in aantocht en de meeste mensen willen weer net even wat strakker zijn dan vorig jaar.
Voordat je in je zwembroek op de mooie stranden van Spanje loopt wil je toch even je buik wat strakker. Even dat zwembandje halveren 🙂
De grootste fout die mensen maken is stoppen met eten. Juist moet je eetpatroon extra regelmatig zijn waardoor je stofwisseling op gang blijft.
Vorig jaar heb ikzelf een test gedaan met het eten van Witvis. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Koolvis filet, Panga filet en Talapia Filet.
Het voordeel van deze vissoorten is dat deze Géén koolhydraten bevatten. Daarnaast per 100 gram ongeveer 16-20 gram eitwit!
Kortom, is het ideale voeding om je lichaam wel te blijven voorzien van de nodige bouwstoffen (eiwitten) van je spieren en de koolhydraten te verminderen.
Het overmatig eten van koolhydraten zorgt er namelijk voor dat men aankomt. Natuurlijk heb je koolhydraten nodig voor energie dus moet je ze niet helemaal elimineren.
Echter door enkele maaltijden te vervangen door witvis of andere koolhydraat arme vissoorten, is je voedingsschema al weer een stukje meer ingericht voor “de zomer”.