sculptra
Written by Sportvoeding.net

Alles wat je moet weten over de ‘Sculptra Butt Lift’

Met de toename van niet-invasieve opties om bijna elk gebied van je lichaam te behandelen, zijn er veel meer oplossingen die geen operatie vereisen. De “Sculptra Butt Lift”, een techniek die een langdurige dermale filler off-label gebruikt (wat betekent dat het wordt gebruikt voor een ander doel dan waarvoor het is goedgekeurd door de FDA), kan je achterwerk een vollere uitstraling geven. Hier breken we alles af wat je moet weten over deze niet-invasieve injecteerbare behandeling voor je billen.

Wat is een “Sculptra Butt Lift”?

“Voor patiënten die een beetje projectie nodig hebben of geen kandidaat zijn voor een operatie vanwege persoonlijke voorkeur of medische redenen, bieden wij Sculptra aan, een injectie die de collageen in de loop van de tijd opbouwt,” legt plastisch chirurg German Newall, MD uit Houston, TX, uit. “Dit geeft echter niet dezelfde resultaten als een Braziliaanse billift zou geven.”

Sculptra, of poly-l-lactisch zuur (PLLA), is een dermale filler die wordt gebruikt voor huid- en zacht weefselaugmentatie – PLLA stimuleert de eigen collageenproductie van het lichaam – die kan worden gebruikt voor volumerestauratie en huidverjonging. “Momenteel is de enige door de FDA goedgekeurde indicatie voor Sculptra in het gezicht,” zegt dermatoloog Hooman Khorasani, MD, uit New York. “In de afgelopen jaren is een off-label toepassing voor gebruik in de billen onderzocht met goede resultaten.”

Wat houdt de procedure in?

Eerst wordt er topische lidocaïne aangebracht op het gebied dat moet worden geïnjecteerd. Zodra de huid verdoofd is, wordt Sculptra ingespoten in de bovenste bil met zeer kleine naalden. “Afhankelijk van het gewenste niveau van augmentatie, hebben de meeste patiënten ongeveer drie behandelingen nodig, zes weken uit elkaar,” zegt dermatoloog Dr. Janet Allenby uit Delray Beach, FL. “Meestal gebruik ik tijdens elke sessie tot vier flacons tegelijk.” Hoewel resultaten al na zes weken na de behandelingen merkbaar kunnen zijn, wordt het optimale resultaat pas ongeveer zes maanden na de ingreep opgemerkt.

Wie is een ideale kandidaat voor een “Sculptra Butt Lift”?

Ideale patiënten zijn tussen de 25-45 jaar oud, dicht bij hun ideale lichaamsgewicht en willen het volume en de textuur van de billen verbeteren. Het duurt even voordat de resultaten zich ontwikkelen, dus het is niet voor iedereen die op zoek is naar een snelle oplossing.

Wat is de hersteltijd? Hoe lang duren de resultaten?

Er is minimaal hersteltijd – je kunt wat blauwe plekken hebben op de injectieplaats die 7-10 dagen kunnen duren, maar dat is het dan. Andere zeldzame complicaties zijn het ontstaan van kleine knobbeltjes onder de huid, die door een arts moeten worden behandeld voor oplossing. Patiënten worden aangemoedigd om het gebied gedurende de eerste vijf dagen na de ingreep te masseren. “Bij injectie veroorzaakt Sculptra collageenvorming in een periode van drie weken tot drie maanden,” merkt Dr. Allenby op. “Het effect is meestal ongeveer een jaar duidelijk, maar kan tot twee jaar duren.”

Wat zijn de voordelen van een “Sculptra Butt Lift” ten opzichte van een chirurgische ingreep zoals een Braziliaanse billift?

Patiënten die een “Sculptra Butt Lift” willen, zijn degenen die geen tijd hebben voor de hersteltijd. Sommigen willen algemene anesthesie vermijden en willen niet de littekens die gepaard gaan met een operatie. Ook zijn sommige patiënten misschien geen goede kandidaten voor het vettransplantatiegedeelte van een chirurgische bilift, omdat ze mogelijk niet genoeg vet hebben voor de ingreep. “Soms kan een vettransplantatie naar de billen patiënten er te zwaar of onnatuurlijk uit laten zien,” voegt Dr. Allenby toe. “Het is zeker meer een natuurlijke uitstraling, maar het is niet voor iedereen die de voorkeur geeft aan overdreven resultaten.”

Bron: xavierclinics.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *