Thuis-werken
Written by Sportvoeding.net

Thuiswerken en gezond eten

Gezond thuis eten

Het coronavirus treft heel werkend Nederland. Niet iedereen mag meer naar zijn werk toe en is verplicht om thuis te werken. Dit heeft ook effect op je eetgedrag. Nu je thuis werkt, is het veel makkelijker om even snel een snack te pakken. Wil je weten hoe je ook thuis gezond kan eten? Lees dan nu deze blog!

Eet op vaste momenten

Probeer zoveel mogelijk je normale eetpatroon te volgen. Eet je drie keer op een dag als je naar je werk gaat, probeer dit dan ook thuis te doen. Neem je geen koekje bij de koffie, doe dit dan ook niet als je thuis werkt. Zorg er in ieder geval voor dat je je lunchmoment op een vast tijdstip plant. Eet je lunch ook niet achter je computer. Het blijkt dat als je bezig bent je geneigd bent meer te eten. Je hebt nu meer tijd over, omdat je thuis werkt. Benut deze tijd en loop een rondje. Het RIVM raadt dit aan, omdat het op deze manier net lijkt alsof je op je werk komt.

Eet niet te veel tussendoor

Nu je thuis werkt, heb je de hele voorraadkast tot je beschikking. Al het lekkers dat je normaal niet kan pakken ligt daar nu. Het is erg verleidelijk om een lekker tussendoortje te pakken, maar doe het niet. Dit kun je voorkomen door gezonde tussendoortjes in huis te nemen. Zo kun je altijd een stuk fruit pakken waar veel vitamines en mineralen inzitten. Ook zou je sportvoeding kunnen nemen. Sportvoeding bevat voldoende macronutriënten waardoor je voldoende voeding binnen krijgt. Als je dit combineert met wat noten dan blijft ook je bloedsuikerspiegel op pijl. Een ander tussendoortje is rauwkost. Het vult voldoende, heeft weinig calorieën en is ook nog eens lekker. Je kunt het eventueel combineren met wat yoghurt of hummus. Ook kun je als tussendoortje groente eten. Hier zitten veel vitaminen, mineralen en spoorelementen in. Heb je meer behoefte aan eiwitten dan kun je denken aan vlees, vis, bonen of peulvruchten. Maak je toch liever wat zelf dan kan dat ook. Zo kun je bijvoorbeeld bananenbrood maken en neem je elke dag een plakje. Of je maakt een lekkere smoothie als ontbijt en bewaart een wat voor tussendoor. Zo zijn er genoeg manieren om een gezond tussendoortje te nemen.

Neem een voedingsschema

Heb je niet zoveel discipline om ook thuis gezond te eten? Dan kan een voedingsschema de uitkomst bieden. Een voedingsschema is een op maat gemaakt eetpatroon speciaal voor jou. Het houdt onder andere rekening met je gewicht, lengte, lichaamsbouw, doelstelling en eventuele beperkingen of allergieën. Als je je aan je voedingsschema houdt, kun je ook nooit te veel eten. Er wordt precies aangegeven wat je elke dag mag eten. Daarnaast kan het je ook rust geven en hoef je niet elke keer de calorieën te tellen. Als je je aan je voedingsschema houdt dan weet je zeker dat je thuis gezond eet.

Conclusie

Als je thuis werkt en gezond wilt eten dan zijn er dus een aantal punten waar je op kunt letten. Zo is het verstandig om op vaste momenten te eten en zo je eetpatroon in stand te houden. Eet daarbij niet te veel ongezonde tussendoortjes. Gezonde tussendoortjes kun je wel eten. Weet je nou niet of je gezond eet? Dan kun je altijd een voedingsschema in de hand nemen.