Written by Sportvoeding.net

De voordelen van het inhuren van een personal trainer

Het Je denkt misschien dat personal training een noodzaak is, en dat iedereen die geen trainer heeft gek is. Of je kunt denken dat personal training een complete geldverspilling is, en dat iedereen die wel een trainer heeft gek is. In deze blog bekijken we personal training door beide lenzen en bespreken we enkele voor- en nadelen van het inhuren van een personal trainer.

Voordelen van het inhuren van een personal trainer

1. Een personal trainer kan naar je lichamelijke conditie kijken en een trainingsplan schrijven dat je helpt je specifieke fysieke fitnessdoelen te bereiken. Als je bijvoorbeeld al jaren gestaag traint, maar je hebt nog maar weinig spierontwikkeling gezien, dan kan een personal trainer je helpen je training aan te passen aan je fitnessniveau en je lichaamstype, en er zo voor zorgen dat de kracht van je biceps (of je triceps of je gluteus maximus of alle spieren in je hele lichaam) gezien wordt door iedereen die je kent. Het inhuren van een personal trainer kan je helpen blessures te verwerken door te zorgen voor een training die je hartslag omhoog krijgt maar de schade niet verergert. Een personal trainer kan je helpen gewicht te verliezen, spierdefinitie te ontwikkelen, of je BMI te verlagen. Vaak kan een personal trainer je helpen dit alles en meer te doen.

2. Een personal trainer kijkt toe hoe je oefent en kan ervoor zorgen dat je de juiste vorm gebruikt. We denken allemaal graag dat we de juiste vorm gebruiken, terwijl we in werkelijkheid gewoon niet naar onszelf kunnen kijken als iemand anders oefent. Een verkeerde vorm kan leiden tot, in het beste geval, een gebrek aan resultaat, en in het ergste geval tot zeer ernstige blessures. Een van de belangrijkste voordelen van een personal trainer die vlak naast je staat.

3. Verantwoording afleggen. De moderne levensstijl is werkelijk druk en biedt onbeperkte mogelijkheden om te werken, en onbeperkte mogelijkheden om je te vermaken. Deze twee extreme tijdvreters worden vaak in het leven gepamperd en er blijft weinig tijd over om de dingen te doen die ons leven daadwerkelijk kunnen verbeteren, zoals sporten. Door een personal trainer in te huren, huur je iemand in die gepassioneerd is over je fysieke welzijn. Met deze persoon zul je afspraken maken; de meesten van ons zullen zich eerder aan een afspraak met een personal trainer houden dan dat we in ons eentje sporten.

Nadelen van het inhuren van een personal trainer

1. Wat kost een personal trainer? Personal trainers zijn vaak duur, meestal vanaf 1/minuut. Drie sessies van 45 minuten per week kunnen betekenen dat je 540 per maand uitgeeft. Als je je kunt inzetten om het grootste deel van de week zelf te trainen, kan één sessie per week voldoende zijn, maar als je een personal trainer gaat betalen, kun je hem net zo goed zijn werk laten doen, wat betekent dat je hem veel van je tijd en veel van je geld laat innemen. Je zou dit punt op een andere manier kunnen bekijken: als iets geld kost, wordt dat ding waardevoller. Dan zorgen de personal trainer kosten misschien voor meer verantwoording.

2. Zijn ze gecertificeerd? Sommige sportscholen hebben hun trainerscertificeringen in het leven geroepen, die al dan niet voldoen aan staats- en federale trainerscertificeringen. Elke trainer moet je details kunnen vertellen over hun certificering en bewijzen dat die actueel is. Het vinden van de antwoorden is gewoon een kwestie van een beetje onderzoek van jouw kant, maar je moet het onderzoek wel doen.

3. Voedsel neemt vaak een groot deel van de weg naar het bereiken van je fitnessdoelen in beslag. Misschien ken je de voedselpiramide, en eet je zelfs biologisch, maar er is veel meer informatie beschikbaar over voeding en calorieën die je kunnen helpen je trainingen te verbeteren. Een personal trainer kan je niet adviseren over voedingszaken, tenzij hij ook een gecertificeerd voedingsdeskundige is. Om er zeker van te zijn dat je het maximale uit je personal trainer haalt, vraag je om een certificering van een voedingsdeskundige.

4. Online alternatieven. Als je in staat en bereid bent om je in te zetten voor het sporten, zou je gebruik kunnen maken van een van de miljoenen online beschikbare at-home workouts, waardoor een personal trainer voor jouw leven overbodig wordt. YouTube wemelt van de gratis workout video’s, en er zijn tegenwoordig ook verschillende goedkope workout generatoren met een abonnement online.

Welke kant van het trainingsconflict je ook kiest, vind fitnessmotivatie om je op het goede spoor te houden en gezond te leven.

Hoe te communiceren met je persoonlijke trainer

Een goede communicatie met je personal trainer is noodzakelijk om de beste resultaten te bereiken. Hier volgen wat extra tips voor je:

1. Fitness Trainers zijn ook mensen (ook al lijken ze op Griekse goden)! Als je persoonlijke training krijgt, bedenk dan dat zelfs je trainer een normaal mens is die misschien heeft moeten worstelen om het fitnessniveau te bereiken waarop hij/zij nu zit. Niemand wordt perfect fit geboren. We moeten er allemaal naar toe blijven werken. Je trainer kan dus op een hoger niveau zitten dan jij, maar dat betekent niet dat hij/zij niet weet hoe het is om op jouw niveau te zitten.

2. Verschillende benaderingen gebruiken bij Personal Training. Trainers werken met een verscheidenheid aan mensen en ze weten dat iedereen een andere aanpak nodig heeft. Sommige mensen worden graag voortdurend aangemoedigd. Ze vinden het fijn om te horen: “je kunt het”. Dat houdt ze op de been. Het maakt ze enthousiast. Anderen daarentegen houden ervan zich te verdiepen in het “waarom” van de dingen. Ze willen niet alleen te horen krijgen dat ze het kunnen. Ze willen weten waarom ze het moeten doen. Als dit jou beschrijft, stel je trainer dan gerust zoveel vragen als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld vragen: “welke spieren werkt dit?” of “hoe gaat dit me helpen in mijn dagelijks leven?”.

3. Communiceer je doelen aan je trainer. Als je belangrijkste doel is om af te vallen, is het belangrijk om je personal trainer dit te vertellen voordat je begint. Als je doel is om spierspanning te ontwikkelen, voel je dan vrij om dit ook te communiceren. Iedereen heeft andere doelen. Sommige mensen willen misschien om gezondheidsredenen hun mobiliteit en algemene niveau van lichamelijke activiteit verhogen. Anderen proberen misschien hun hoge bloeddruk onder controle te krijgen. En sommigen willen er gewoon goed uitzien voor hun trouwdag. In elk geval is communicatie de sleutel. Als je personal trainer niet weet wat je wilt, zal hij/zij je dat ook niet kunnen geven.

4. Op je gemak zijn bij je trainer. Het is ook belangrijk dat je je op je gemak voelt bij de persoon met wie je werkt. Als je een vrouw bent die liever met een vrouwelijke personal trainer werkt, moet je dat zeggen in plaats van sessies met een mannelijke trainer te ondergaan. Het kan ook voorkomen dat je trainer je gewichten laat doen die te zwaar voor je zijn vanwege een eerdere blessure, dan moet je hem dat vertellen. Voel je je meer op gemak bij de ene fitness professional dan bij de andere, werk dan met de trainer waar je een goed gevoel van krijgt .

5. Langzaam beginnen versus snel gaan. Een ding dat mensen vaak afschrikt als ze beginnen met personal training is te snel gaan. Je kent je niveau van fysieke fitheid omdat je hebt bijgehouden hoeveel oefeningen je de afgelopen maanden of jaren hebt gedaan. Je moet je niveau doorgeven aan je personal trainer en hem laten weten hoe snel je je fitnessniveau wilt verhogen. Als je binnen 3-6 maanden dat perfect gebeeldhouwde lichaam wilt, en je vindt het niet erg om rigoureuze trainingen te doen, hoe pijnlijk die je daarna ook achterlaten, laat je trainer dan weten hoe je je voelt. Aan de andere kant, als je het rustig aan wilt doen en je gezondheid op de lange termijn wilt verbeteren, laat dat dan ook aan je trainer weten. Als een oefening je pijn veroorzaakt in plaats van gemak, stop er dan onmiddellijk mee. Op een andere pagina kan je nog meer te weten komen over personal training.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *