Voordelen-van-sportsupplementen
Written by Sportvoeding.net

Voordelen van sportsupplementen

Als sporter, ervaren of beginner zie je al gauw dat veel sporters om je heen sportsupplementen gebruiken. Als je het zelf niet gebruikt en wel wilt beginnen maar je de positieve effecten ervan niet ziet dan zetten wij ze allemaal op een rijtje. Van het gebruik bij sporten en erna tot in het dagelijkse leven. Daarbij zullen we ook de positieve impact die de supplementen hebben verder toelichten.

Waarom sportsupplementen?

De sportsupplementen bieden bij het sporten vaak de extra edge die mensen nodig hebben. Dit is niet het enigste wat de supplementen extra bieden aan de gebruiker. Ze kunnen bijdragen aan een verbeterde sportprestatie. Door middel van sportsupplementen kun je extra vitamines en mineralen binnenkrijgen die tijdens het sporten oxideren. Vaak zitten er in sportsupplementen extra vitamines en mineralen om dit proces te voorkomen .

Voordelen van sportsupplementen bij sporten

Omdat je als sporter veel energie verbruikt is het bovenop een goed voedingspatroon verstandig om sportsupplementen te gebruiken om de tekorten van energie en vitamines op peil te houden.

Energie en vitamines aanvullen

Als jij als sporter de supplementen gebruik is dat vaak om bovenop je voeding net de nog missende vitamines en energie aan te vullen. Dit is een groot voordeel van de supplementen dat ze je zoals eerder ook al gezegd net even dat extraatje geven, waardoor jij je weer helemaal gezond en energiek voelt. We raden aan Total recovery creatine te gebruiken dit is een grote energiebron voor de spieren en helpt dus ook bij spiergroei.

Om spiergroei en ontwikkeling te stimuleren

Om de spiergroei te stimuleren zijn er ook sportsupplementen hierbij denkt men aan eiwitshakes, aminozuren en BCAA (Branched chain amino acids). Deze supplementen ondersteunen de bouw van droge spiermassa en gaan spierafbraak tegen.

Extra uithoudingsvermogen

Als je het sport supplement creatine gebruikt dan geeft jou dat extra uithoudingsvermogen zodat je net nog even die extra reps kan doen of dat je net genoeg extra in je hebt om het verschil te maken.

Pre en post-workout

Voor het sporten en na het sporten voegen supplementen ook veel goede dingen toe. Bij de pre-workout geeft het meer energie zodat je tijdens het sporten langer door kunt gaan een aantal voorbeelden hiervan zijn, citrulline,beta-alanine, creatine en caffeine. Bij de post-workout vult het alle stoffen weer aan die je weg gesport hebt een aantal voorbeelden van sportsupplementen hiervoor zijn vitamines, mineralen, BCAA en glutamine.

De herstel van spieren

Bij beschadiging of het uitrekken van de spieren kunnen sportsupplementen gebruikt worden om deze weer helemaal te herstellen. Deze supplementen met herstellende werking zijn glucosamine, chrondotine, msm en hier ook vitamines, mineralen en glutamine

Voordelen buiten het sporten om

Buiten het sporten om zitten er ook voordelen aan de sportsupplementen, Omdat ondanks ze sportsupplementen heten je ze ook buiten het sporten om kunt gebruiken.

Betere weerstand

Doordat de supplementen (wat trouwens letterlijk toevoeging betekent) de extra vitamines en mineralen op een normaal peil krijgen verhoogt het ook nog eens je weerstand. Waardoor je minder snel ziek zult worden en gezonder blijft.

Het bestrijdt kwalen

Tegen allerlei kwalen zoals maagzuur bijvoorbeeld kunnen supplementen genomen worden om dit tegen te gaan. Er zijn tegen veel kwalen supplementen te nemen om deze te helen of tegen te gaan.

Welke sportsupplementen zijn aan te raden?

Omdat er heel veel sportsupplementen zijn kan het snel worden dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dus raden wij aan omdat het per supplement verschilt dat je voor jezelf gaat kijken welk doel je wilt bereiken. Een aantal supplementen zijn ook nader onderzocht om te bewijzen dat ze daadwerkelijk doen wat ze zeggen te doen, onder andere creatine en whey protein zijn positief onderzocht. Wil je droge spiermassa aankomen bijvoorbeeld dan is het wellicht interessant om een BCAA te kopen.