Caseine eiwitten zijn ook wel bekend als langzame eiwitten; caseine wordt door het lichaam langzamer opgenomen dan Whey eiwitten. Hierdoor zijn caseine shakes aantrekkelijk voor mensen die graag een langzamere opname willen. Er zijn veel aanbieders van caseine shakes, dus wij maken een top 3 en vergelijken caseine shakes met elkaar, zodat jij de beste caseine shake kunt kopen!

De beste Caseine shake: top 3 caseine shakes

Heb je interesse in caseine shakes? Wij hebben een top 3 beste caseine shakes samengesteld zodat je de beste keuze kunt maken. De beste caseine shake wordt langzaam opgenomen en is een kwalitatief product! Bekijk nu de top 3 beste caseine shakes:

Product
MerkPrijs per kgEiwitten per 100 gramKoolhydraten per 100 gramVet per 100 gramZoetstof
Casein SupremeBody Supplies
€ 21,20
903,521,04
Sucralose

Night ProteinXXL Nutrition€ 21,2787,73,10,9
Sucralose
Casein IsolateGetPro€ 18,2983,951,5
Sucralose

Eiwitshakes vergelijken – Caseine shakes vergelijken

Caseine eiwitten: het andere (overgebleven) deel van gefilterde melk dat niet Whey eiwitten zijn. Ze zijn populair omdat sommigen een voorkeur geven aan langzaam opneembare eiwitten, bijvoorbeeld voor in de avond zodat je de hele nacht eiwitten binnenkrijgt. Wij vergelijken caseine shakes zodat jij de beste caseine shake kunt kiezen!

Product
MerkPrijs per kgEiwitten per 100 gramKoolhydraten per 100 gramVet per 100 gramZoetstof
Casein SupremeBody Supplies
€ 21,20
903,521,04
Sucralose

Night ProteinXXL Nutrition€ 21,2787,73,10,9
Sucralose
Casein IsolateGetPro€ 18,2983,951,5
Sucralose
Micellaire CaseïneBULK POWDERS€ 19,99833,41,85
Sucralose
Micellar CaseinMyProtein€ 17,998561,5
Sucralose

MKBM 100% Casein PureBerry de Mey Nutrition€ 39,4582,36,41,6
Sucralose
RAW IRON CaseïneRaw Iron€ 24,9083,15,51,5
Sucralose
Casein ExcellentBodystore€ 27,90805,63,1
Sucralose

Casein MicellarBodyLab24€ 17,958072
Sucralose, acesulfaam-K
>
Micellar Casein PerfectionBody & Fitshop€ 17,2077,58,81,6
Sucralose, acesulfaam-K
>

Waarom kiezen voor Caseine eiwitten?

Bij het proces van het filteren van melk komen er eiwitten vrij: dit zijn de Whey eiwitten en caseine eiwitten. Wanneer de Whey eiwitten uit de melk gefilterd worden, blijven de caseine eiwitten over.
Deze twee eiwitten zijn verschillend en hebben een andere samenstelling van aminozuren. Daardoor is de werking in het lichaam ook anders. Een leuk feitje: Alhoewel whey erg bekend is, vormen de caseine eiwitten 80% van alle melkeiwitten.

De reden dat mensen voor een caseine shake kiezen is simpelweg omdat het dus langzaam opneembare eiwitten zijn, oftewel ‘trage’ eiwitten. Voor bepaalde mensen is dat een voordeel, voor anderen is dat een nadeel: ze willen liever snel eiwitten opnemen na hun training. Daarvoor is Whey optimaal.

Whey of Caseine beter voor spieropbouw/spierherstel?

De keuze tussen caseine shakes en whey shakes is dus gebaseerd op de keuze tussen snelle en trage opname van eiwitten. Of de een effectiever is dan de ander is niet met zekerheid te zeggen. Dus als je twijfelt waar je voor moet kiezen, houdt dan het volgende aan:

  • Caseine eiwitten worden traag opgenomen dus zijn ideaal voor het slapen gaan, omdat ze langzaam worden opgenomen en je dus over de hele nacht eiwitten binnenkrijgt
  • Na een zware training hebben je spieren snel eiwitten nodig. Dan zijn Whey eiwitten ideaal, omdat het lichaam ze snel opneemt en je meteen voorzien wordt van eiwitten.

Overigens zijn uit onderzoeken wel de volgende conclusies gekomen:

  • De kracht van caseine eiwitten zit vooral in het voorkomen van de afbraak van eiwitten
  • Whey eiwitten hebben een snellere beschikbaarheid en zorgen voor een hogere stijging van aminozuren, waardoor ze voor spiergroei effectiever zijn

Voor welke soort eiwitten je kiest is dus afhankelijk van wat je doel is. Het is natuurlijk ook prima mogelijk om caseine eiwitten en whey eiwitten te combineren. Dit kan je bijvoorbeeld doen door in de avond een caseine shake te nemen voor trage eiwitten en in de ochtend dat aanvullen met snelle eiwitten van een whey shake, wat je lichaam nodig heeft. Na trainingen kun je dan weer kiezen voor een whey shake omdat je lichaam dan snelle eiwitten nodig heeft. Een combinatie zou wel eens het beste effect kunnen hebben.